Behandeling

Huidtherapie

De huidtherapeutische behandelingen worden bij dermaTeam verzorgd door een huidtherapeut. Op de polikliniek in Middelburg is er een eigen huidtherapeute van dermaTeam. In het klein Arsenaal werkt dermaTeam samen met de huidtherapeuten van Huidpunt, die ook de huidtherapie in Bravis Ziekenhuis in Roosendaal verzorgen.

Wat is een huidtherapeut?

Een huidtherapeut behandelt zelfstandig mensen met een gezonde, beschadigde of zieke huid en is sinds 2011 direct toegankelijk, dat wil zeggen: er is geen verwijzing nodig van de huisarts. De huidtherapeuten van DermaTeam en Huidpunt hebben allen de 4 jarige HBO opleiding Huidtherapie gevolgd en zijn geregistreerd voor de wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (wet BIG, artikel 34).

Naast het verrichten van de diverse non-invasieve laserbehandelingen voert de huidtherapeut behandelingen uit voor acne, camouflage, oedeem en littekens. Deze behandelingen worden in veel gevallen vergoed door de zorgverzekeraar.

Acne vulgaris

Een acnebehandeling door een huidtherapeute is een aanvulling op de behandeling door huisarts of dermatoloog en bestaat uit verschillende onderdelen, onder andere: het reinigen van de huid, een dieptereiniging en een beschermende crème. Wanneer nodig wordt er behandeld met een AHA peeling (fruitzuur). Indien nodig wordt overlegd met de dermatologen.

Oedeembehandeling

Er zijn verschillende vormen van oedeem. Bij lymfoedeem is er een stoornis in de afvoer van het lymfevocht. Een van de oorzaken van lymfoedeem kan een aangeboren afwijking in het lymfestelsel zijn. In de meeste gevallen treedt lymfoedeem op na een infectie (bijvoorbeeld wondroos), trauma of na een operatie waarbij de lymfklieren aangetast zijn, bijvoorbeeld na borstkanker. Een andere vorm van oedeem is lipoedeem. Bij deze vorm is er een stoornis in de aanmaak van vetweefsel, waardoor vet en vochtophoping kan ontstaan. Bovendien is de afvoer van vocht via de lymfvaten niet optimaal. Beide vormen van oedeem kunnen behandeld worden door manuele lymfdrainage, oedeem- en fibrosegrepen, ambulante compressietherapie of lymftaping. Het vocht zal geleidelijk aan verminderen en de klachten zullen na verloop van tijd verminderen.

Camouflage

Littekens, spataderen, wijnvlekken en donkere of lichte vlekjes kunnen hinderlijk zijn. De huidtherapeut kan ze minder opvallend maken door middel van camouflagetherapie. Zo zijn er speciale camouflagemiddelen die de patiënt zelf kan toepassen nadat het juiste product en de juiste kleur zijn bepaald door de huidtherapeut. De camouflagecrème geeft niet af op kleding en is bestand tegen water.

Littekens

DermaTeam behandelt heel veel littekens, die kunnen ontstaan zijn na een ongeluk, na een operatie of ernstige acne. Littekens kunnen er verschillend uitzien. Zo zijn er atrofische littekens, deze zijn dun en ingetrokken. Hypertrofische littekens liggen boven de huid en zijn breed en roze. Keloïd littekens groeien over de grenzen van het wondgebied heen en zijn vaak breder. Roodheid, pijn, jeuk, verkleuringen en andere litteken klachten kunnen verholpen worden door massagetechnieken, drukpakkingen, tape, of een fruitzuurpeeling. Zo nodig worden in overleg met de dermatoloog littekens behandeld met inspuiten van Kenacort, correctieve operatie, V-beam laser of de krachtige Fractional CO2 laser.

ZO WERKEN WIJ

We begeleiden je van het eerste gesprek tot de laatste controle

  • Stap 01

    Telefonische intake

  • Stap 02

    Adviesgesprek met een specialist

  • Stap 03

    Uw persoonlijke behandeling

  • Stap 04

    De juiste en persoonlijk nazorg

Meer informatie

Het is ons streven cliënten volledig te informeren over alle mogelijkheden van de behandeling. Onze medewerkers zijn altijd beschikbaar voor het beantwoorden van vragen, zowel voor, tijdens als na de behandeling. Tevredenheid van de cliënt staat voorop! Stel uw vraag via huidlaser@dermateam.nl of bel tijdens kantooruren naar 0164-263822.

Bergen op Zoom, Middelburg & Goes

DermaTeam Cosmetics locaties