Behandeling tegen

Cosmetisch storende moedervlekken

Moedervlekken kunnen soms wat dikker zijn, als een bultje. Ze zijn meestal onschuldig. Vaak vinden mensen ze wel storend, vooral als ze in het gezicht voorkomen, of op plaatsen waar kleding schuurt.

 • Cosmetische dermatologie

 • Continu opzoek naar nieuwe mogelijkheden

 • Kwaliteit, veiligheid en hygiëne

Check van een dermatoloog

Bij DermaTeam worden alle moedervlekken, gepigmenteerde plekjes en bultjes altijd mede bekeken door een van onze dermatologen. Ook als de moedervlekken om cosmetische redenen worden verwijderd. De dermatoloog kan als geen ander beoordelen of er mogelijk sprake is van een vorm van huidkanker, of een voorloper daarvan.

Shave-excisie

De moedervlekken die zich uiten als een bultje en er in principe goedaardig uitzien kunnen oppervlakkig van de huid worden verwijderd met een ‘shave-excisie’.

Behandeling
De behandeling is eenvoudig, die onder lokale verdoving gedaan wordt. Er ontstaat een schaafwondje dat meestal geneest zonder litteken. De cellen die dieper in de huid zitten blijven bij deze behandeling aanwezig en kunnen in de loop der jaren opnieuw een bultje vormen.

Bijwerkingen
Bij een zogenaamde shave-excisie geneest het schaafwondje meestal zonder litteken, maar kan er na verloop van tijd opnieuw een bultje vormen. 
Aanvullend onderzoek is bij deze afwijkingen niet nodig.
 

Excisie

De moedervlekken kunnen ook volledig in de diepte worden verwijderd met een ‘excisie’.

Behandeling
De behandeling is eenvoudig, die onder lokale verdoving gedaan wordt. De moedervlek wordt dan tot in het vet verwijderd waarna de huid wordt gehecht. Er ontstaat een klein litteken.

Bijwerkingen  
Beide behandelingen worden verricht onder plaatselijke verdoving. Bij een excisie ontstaat er vaak wel een klein litteken, echter komt de moedervlek niet meer terug. Aanvullend onderzoek is bij deze afwijkingen niet nodig.

ZO WERKEN WIJ

We begeleiden u van het eerste
gesprek tot de laatste controle

 • Stap 01

  Telefonische intake

 • Stap 02

  Adviesgesprek met een specialist

 • Stap 03

  Uw persoonlijke behandeling

 • Stap 04

  De juiste en persoonlijk nazorg

Meer informatie

Het is ons streven cliënten volledig te informeren over alle mogelijkheden van de behandeling. Onze medewerkers zijn altijd beschikbaar voor het beantwoorden van vragen, zowel voor, tijdens als na de behandeling. Tevredenheid van de cliënt staat voorop! Stel uw vraag via huidlaser@dermateam.nl of bel tijdens kantooruren naar 0164-263822.

Bergen op Zoom, Middelburg & Goes

DermaTeam Cosmetic locaties