Behandeling

MiraDry

MiraDry is een nieuwe en permanente behandeling van okselzweten. Bij deze behandeling worden onder lokale verdoving de zweetkliertjes in de oksels door elektromagnetische straling uitgeschakeld. Deze zweetklieren kunnen zich niet meer herstellen en verdwijnen uiteindelijk. Hierdoor treedt een permanente zweet reductie op. Deze behandeling wordt al sinds 2011 in de Verenigde Staten toegepast en behoort daar tot de behandelingen met de hoogste patiënt tevredenheidsscore.

Behandeling

U moet uw oksels 4-6 dagen voor de behandeling geschoren hebben. Neem makkelijk zittende kleding mee, liefst zonder mouwen, die makkelijk te reinigen is. Na het ontsmetten van de huid zal een tijdelijke (voor enkele uren) tatoeage worden aangebracht op beide oksels. Aan de hand van deze tatoeage is het mogelijk om zeer secuur en volgens protocol te verdoven en te behandelen.

U krijgt vervolgens meerdere kleine injecties met lokale verdovingsvloeistof. Vervolgens kan er worden behandeld met de MiraDry. De hele behandeling zal afhankelijk van de uitgebreidheid zo tussen de 45-75 minuten duren. Na de behandeling wordt er gekoeld met een koelelement (ice pack).

Het is verstandig om na de behandeling gedurende enkele dagen een ontstekingsremmende pijnstiller zoals ibuprofen of naproxen te gebruiken. Dit vermindert de klachten en het ontstaan van zwellingen.

De meeste patiënten merken direct na de behandeling dat het zweten verminderd is. Circa 50% is met 1 behandeling klachtenvrij, circa 50% heeft een tweede behandeling nodig.

Bijwerkingen

Direct na de behandeling kan de huid rood en gezwollen zijn. Het is belangrijk om de huid goed te blijven koelen met een ice pack gewikkeld in een doek of sok. De huid mag niet direct in contact komen met de ice pack.

De dagen na de behandeling kan de huid nog verder zwellen en soms zelfs een forse rood paarse verkleuring vertonen. Deze zwellingen kunnen soms wel enkele weken aanhouden. Dit kan dan ook bewegingsbeperking tot gevolg hebben. Het koelen van de huid, tot wel 3 dagen na de behandeling, verminderd dit aanzienlijk in combinatie met een ontstekingsremmende pijnstiller als ibuprofen of naproxen.

Soms kan er ook tijdelijke beschadiging van zenuwtjes plaats vinden die in de buurt lopen. Dit kan tijdelijke klachten van veranderd gevoel van de huid geven. Soms treedt er ook tinteling in de armen/vingers of krachtsverlies op. Als u hier last van heeft, meldt dit dan aan uw behandelend arts.

ZO WERKEN WIJ

We begeleiden u van het
eerste gesprek tot de laatste controle

 • Stap 01

  Telefonische intake

 • Stap 02

  Adviesgesprek met een specialist

 • Stap 03

  Uw persoonlijke behandeling

 • Stap 04

  De juiste en persoonlijk nazorg

Meer informatie

Het is ons streven cliënten volledig te informeren over alle mogelijkheden van de behandeling. Onze medewerkers zijn altijd beschikbaar voor het beantwoorden van vragen, zowel voor, tijdens als na de behandeling. Tevredenheid van de cliënt staat voorop!

Bergen op Zoom, Middelburg & Goes

DermaTeam Cosmetic locaties