Behandeling tegen

Pigmentvlekken

Lentigo solaris is een goedaardige gepigmenteerde huidafwijking die optreedt bij oudere vaak zonbeschadigde lichte huidtypen. Andere benamingen zijn “lentigo senilis” of “ouderdomsvlekken” en “levervlekken “ (= omdat de kleur lijkt op die van lever). Levervlekken komen voor bij 90% van alle mensen boven de 60 jaar met een licht huidtype.

 • Cosmetische dermatologie

 • Continu opzoek naar nieuwe mogelijkheden

 • Kwaliteit, veiligheid en hygiëne

De behandeling

Omdat de aandoening goedaardig is, hoeft deze niet persé behandeld te worden. Indien de vlek cosmetische bezwaren geeft bestaan er diverse behandelmogelijkheden. De eerste keus therapie is verwijdering met de laser. Meestal zijn 1 of 2 behandelingen al voldoende. Het grote voordeel van lasertherapie is dat de kans op littekenvorming zeer gering is. Een andere, meestal minder effectieve methode, is toepassen van vloeibare stikstof (bevriezen).

De laser raakt heel selectief het pigment, waardoor het pigment uit elkaar valt en vervolgens wordt opgeruimd door het lichaam. Direct na de laserbehandeling kan de plek iets rood en gezwollen zijnen er kan een dun korstje op de plek komen. Het pigment verdwijnt in de loop van een aantal weken.

Meer informatie over pigmentvlekken

Veelgestelde vragen

Wilt u liever iemand persoonlijk spreken?

DermaTeam is een gecertificeerde kliniek die voldoet aan strikte eisen.

ZO WERKEN WIJ

We begeleiden u van het eerste
gesprek tot de laatste controle

 • Stap 01

  Telefonische intake

 • Stap 02

  Adviesgesprek met een specialist

 • Stap 03

  Uw persoonlijke behandeling

 • Stap 04

  De juiste en persoonlijk nazorg

Voor en na foto's

Resultaten behandelingen

Voor en na

Meer informatie

Het is ons streven om u volledig te informeren over alle mogelijkheden van de behandeling. Onze medewerkers zijn altijd beschikbaar voor het beantwoorden van vragen, zowel voor, tijdens als na de behandeling. Uw tevredenheid staat voorop! Stel uw vraag via huidlaser@dermateam.nl of bel tijdens kantooruren naar 0164-263822.

Bergen op Zoom, Middelburg & Goes

DermaTeam Cosmetic locaties