Behandeling tegen

Overmatig zweten

Zweten is een normale lichaamsfunctie, waarmee overmatige warmte aan het lichaam wordt onttrokken. Door verdamping van het zweet wordt de huid afgekoeld. Het zweten neemt toe bij lichamelijke inspanning, emoties of bij het eten van sterk gekruid voedsel. Bij sommige mensen is de zweetproductie zo hoog dat men hiervan hinder ondervindt in het dagelijkse leven.

 • Cosmetische dermatologie

 • Continu opzoek naar nieuwe mogelijkheden

 • Kwaliteit, veiligheid en hygiëne

Oorzaak hyperhidrosis

De medische term voor overmatig zweten of transpireren is hyperhidrosis. De gebieden waar hyperhidrosis het meest voorkomt zijn de oksels, het gezicht, de handpalmen en de voetzolen. De oorzaak van hyperhidrosis is meestal niet bekend. Men spreekt dan van idiopathische hyperhidrosis. Waarschijnlijk ontstaat de prikkel om te gaan zweten in de hersenen.

Behandelingen tegen
overmatig zweten

De gebruikelijke behandelingen tegen overmatig zweten zijn:

 • Aluminium houdende crèmes en oplossingen: deze worden op de huid aangebracht. Deze behandeling is eenvoudig maar het effect is sterk wisselend.
 • Iontoforese: Bij deze techniek wordt in speciaal ontwikkelde apparatuur een elektrische stroom door een bakje met kraanwater geleid. Door de handen of voeten gedurende enige tijd in dit bakje te houden wordt (waarschijnlijk) het zweetkanaaltje tijdelijk afgesloten. Het effect houdt enkele dagen aan. De therapie is thuis goed uit te voeren, maar is in de praktijk alleen geschikt voor de handen en voeten.

Als deze behandelingen van huisarts of dermatoloog niet (meer) helpen zijn er nog twee behandelmogelijkheden namelijk met:

Botox

Botuline-toxine (Botox) blokkeert de zweetafscheiding. Het is een stof dat geproduceerd wordt door de bacterie Clostridium botulinum. Dit eiwit blokkeert de prikkeloverdracht bij de overgang van zenuw naar spier en bij de overgang van zenuw naar zweetklier.

MiraDry

MiraDry is een nieuwe en permanente behandeling van okselzweten. Bij deze behandeling worden onder lokale verdoving de zweetkliertjes in de oksels door elektromagnetische straling uitgeschakeld. Deze zweetklieren kunnen zich niet meer herstellen en verdwijnen uiteindelijk. Hierdoor treedt een permanente zweet reductie op.

ZO WERKEN WIJ

We begeleiden u van het eerste
gesprek tot de laatste controle

 • Stap 01

  Telefonische intake

 • Stap 02

  Adviesgesprek met een specialist

 • Stap 03

  Uw persoonlijke behandeling

 • Stap 04

  De juiste en persoonlijk nazorg

Meer informatie

Het is ons streven cliënten volledig te informeren over alle mogelijkheden van de behandeling. Onze medewerkers zijn altijd beschikbaar voor het beantwoorden van vragen, zowel voor, tijdens als na de behandeling. Tevredenheid van de cliënt staat voorop! Stel uw vraag via huidlaser@dermateam.nl of bel tijdens kantooruren naar 0164-263822.

Bergen op Zoom, Middelburg & Goes

DermaTeam Cosmetic locaties