Ouderdomswratten, steelwratjes, angiomen,
spider naevi

Huidoneffenheden

Huidonoffenheden komen voor in verschillende varianten hieronder vindt u meer informatie. Indien u belangstelling heeft voor verwijderen van ongewenste huidoneffenheden in een van onze klinieken kunt u een afspraak maken voor een intakegesprek met een van de huidtherapeutes. U heeft daarvoor geen verwijzing nodig van de huisarts.

 • Cosmetische dermatologie

 • Continu opzoek naar nieuwe mogelijkheden

 • Kwaliteit, veiligheid en hygiëne

Verschillende varianten huidoneffenheden

Ouderdomswratten zijn goedaardig en komen veel voor, zoals de naam al zegt vooral bij oudere mensen. De officiële benaming is verruca seborroica. Deze wratten zijn vaak vaal bruin van, soms zelfs bijna zwart en hebben meestal een wratachtig ruw oppervlak. De afwijkingen komen vooral voor op in het gelaat op de slaap en op de hals en romp.

Steelwratjes zijn goedaardige huidkleurige gezwelletjes die voorkomen op plaatsen waar de huid onderhevig is aan wrijving (oksels, liezen, onder de borsten, hals en oogleden).

Angiomen zijn kleine rode vlekjes of bultjes meestal minder dan 1 mm, soms iets groter, en dan kunnen ze ook iets verheven zijn en als een bultje aanvoelen. Iedereen krijgt ze wel in de loop der jaren, de een wat meer dan de ander. Het zijn een onschuldig soort moedervlekjes van bloedvaatjes.

Spider naevi zijn verwijde bloedvaatjes, die er vaak als een klein spinnetje uitzien. Ze komen meest voor in het gelaat, vooral op of rond de neus.

Behandeling huidoneffenheden

Ouderdomswratjes worden oppervlakkig verwijderd door een ‘shave behandeling’ of ‘curettage’. Er ontstaat een zeer oppervlakkig wondje dat nauwelijks bloedt, en meestal in 1 week geneest, zonder nalaten van een litteken. Als de wratten niet te groot zijn dan kan het zonder verdoving worden verricht. Grote ouderdomswratten worden door de dermatoloog onder lokale verdoving weggehaald, ook zonder nalaten van litteken.

Steelwratjes worden verwijderd met een mesje of schaartje, en dit kan bijna altijd zonder verdoving.

Angiomen en spider naevi worden behandeld met elektrocoagulatie. Daarbij wordt met een naaldje een zwak stroomstootje op de plek gegeven, waardoor de bloedvaatjes dichtbranden. Er ontstaan dan een heel klein korstje dat meestal in enkele dagen verdwenen, en de plek ook! Er kan een minimaal littekentje ontstaan dat met het blote oog echter nauwelijks zichtbaar is. Spider naevi kunnen ook goed behandeld worden met de vaatlaser.

Zijn deze behandelingen pijnlijk?
Bovenstaande behandelingen zijn vrijwel pijnloos, en kunnen bijna altijd zonder verdoving worden uitgevoerd.

ZO WERKEN WIJ

We begeleiden u van het eerste
gesprek tot de laatste controle

 • Stap 01

  Telefonische intake

 • Stap 02

  Adviesgesprek met een specialist

 • Stap 03

  Uw persoonlijke behandeling

 • Stap 04

  De juiste en persoonlijk nazorg

Meer informatie

Het is ons streven om u volledig te informeren over alle mogelijkheden van de behandeling. Onze medewerkers zijn altijd beschikbaar voor het beantwoorden van vragen, zowel voor, tijdens als na de behandeling. Uw tevredenheid staat voorop! Stel uw vraag via huidlaser@dermateam.nl of bel tijdens kantooruren naar 0164-263822.

Bergen op Zoom, Middelburg & Goes

DermaTeam Cosmetic locaties