Behandeling

Sclerotherapie van spataderen

Een sclerotherapie behandeling van spataderen bestaat uit tenminste 1 behandeling en een controle 1-3 weken later. Zo nodig wordt dan nog bij behandeld. Er zijn in totaal dus minimaal 2 tot maximaal 4 bezoeken/behandelingen nodig, afhankelijk van de uitgebreidheid van de spataderen. Op de dag van de behandeling mag u de benen niet insmeren met een crème of bodylotion.

Behandeling scleroseren

De arts bekijkt eerst welke spatader(en) behandeld moet(en) worden. De plaatsen waar de aders worden ingespoten, worden evt. gemarkeerd met een pen. Vervolgens neemt u volgens instructies plaats op de behandeltafel. De aders worden dan met een speciale vloeistof ingespoten. Deze vloeistof zorgt ervoor dat de spataderen als het ware verschrompelen (scleroseren). Het inspuiten is niet echt pijnlijk, maar kan een branderig gevoel geven.

Na de behandeling

Na het inspuiten worden alleen pleisters geplakt. Dat wordt op een speciale manier gedaan zodat steunkousen dragen of een drukverband niet meer nodig is. De pleisters moeten wel 2 dagen blijven zitten. Na 2 dagen mag u alles eraf halen. Indien de pleisters gaan irriteren mag u het er eerder afhalen.

Nadat u bent ingespoten blijft u (bij een eerste behandeling) 15 min op de kliniek. Indien u tijdens deze periode last krijgt van hevige jeuk over het gehele lichaam, dient u dit direct te melden bij de secretaresse. Deze bijwerking komt gelukkig maar zelden voor.

Bijwerkingen

's Ochtends bij het opstaan, kan uw voet wellicht wat gezwollen zijn (ook zeldzaam). De zwelling verdwijnt meestal vanzelf nadat u even heeft rondgelopen. Mochten er meerdere behandelingen nodig zijn dan krijgt u dit van de behandelend arts te horen.

Mogelijke klachten na de behandeling zijn hoofdpijn, rillerigheid, blauwe plekken en pijnlijke knobbeltjes op de plaatsen waar is ingespoten. Deze plekken verdwijnen in enkele weken. Het komt wel eens voor dat de injectievloeistof naast het bloedvat terecht komt. Het is dan mogelijk dat de huid ter plaatse stuk gaat. Ook kan een lichtbruine verkleuring (hyperpigmentatie) van de huid ter plaatse ontstaan. Deze verdwijnt na enkele maanden maar kan ook blijvend zijn. Wel wordt geadviseerd om tot 2 weken na de behandeling de benen niet bloot te stellen aan zonlicht of de zonnebank op kans op deze bijwerkingen te verkleinen. Verder is er een hele kleine kans op een trombosebeen. Indien U bekend bent met een stollingsstoornis dient u dit te melden aan de arts. Bij problemen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Adviezen

 • Beweging is goed. Maak dagelijks een wandeling en/of ga een stuk fietsen.
 • Het is beter 2 weken niet te sporten.
 • Het nemen van een warm bad, warme douche of sauna wordt de eerste 2 weken sterk afgeraden. Door de warmte ontspannen de aderen, waardoor ze te veel verwijden.
 • Stel de benen niet bloot aan de zon.
 • Bij een staand of zittend beroep waarbij u niet veel kunt rondlopen, kunt u de eerste dag na de behandeling beter niet werken.

ZO WERKEN WIJ

We begeleiden u van het eerste
gesprek tot de laatste controle

 • Stap 01

  Telefonische intake

 • Stap 02

  Adviesgesprek met een specialist

 • Stap 03

  Uw persoonlijke behandeling

 • Stap 04

  De juiste en persoonlijk nazorg

Meer informatie

Het is ons streven cliënten volledig te informeren over alle mogelijkheden van de behandeling. Onze medewerkers zijn altijd beschikbaar voor het beantwoorden van vragen, zowel voor, tijdens als na de behandeling. Tevredenheid van de cliënt staat voorop! Stel uw vraag via huidlaser@dermateam.nl of bel tijdens kantooruren naar 0164-263822.

Bergen op Zoom, Middelburg & Goes

DermaTeam Cosmetic locaties